Stallfönster / Getingefönstret

STALLFÖNSTER NÄR DE ÄR SOM BÄST

När kunden är nöjd är vi nöjda

PERSONLIG SERVICE MED GENUINT ENGAGEMANG OCH GEDIGEN BRANSCHVANA

Stallfönster avsedda för stall, ladugårdsbyggnader och maskinhallar

Helt unika stallfönster som är utöver de vanliga med fokus på design, funktion och hållbarhet. Tillverkade i Getinge i Halland och levereras varsamt inom hela landet.

Ett äkta hantverk av högsta kvalitet till bra priser.
Getinge Snickeri & Trävaror har tillverkat stallfönster, känt som Getingefönstret, sedan 1960-talet. Getingefönstret är ett välkänt marknadsbegrepp för stall- och ladugårdsbyggnader och står för kvalitet och lång livslängd.

Välkommen till oss på Getinge Snickeri & Trävaror när du behöver fönster till ditt stall, ladugård, maskinhall eller annan fastighet där du vill ha dessa vackra stallfönster.

 

Oavsett om det är ett befintligt stall, ladugård, annan typ av byggnad eller om det är nybyggnation så har vi stallfönster som passar perfekt, vill vi lova. Alla fönster tillverkas på plats på vårt snickeri i Getinge och levereras inom hela landet.

Stallfönstret som tål tuffa miljöer år ut och år in. 

Tillverkat i material med en konstruktion som är anpassade för vårt nordiska klimat. För att tåla miljön unik för stall, uthus, förråd mm är allt virke tryckimpregnerat. Getingefönstret finns som fast fönster eller öppningsbart (underkantshängt eller sidohängt) och som rakt fönster eller fönster med valvbåge. Vi leverar samtliga fönster med isolerglas som kan förses med dekorspröjs vid önskemål. Självklart kan vi tillverka stallfönster med specialmått skulle standardstorlekar inte vara optimala för just er byggnad. Det kan ju spara mycket arbete att få ett fönster som stämmer mot det gamla.

Olika storlekar och modeller av stallfönster

Standardstorlekar i olika modeller.

Våra tryckimpregnerade träfönster finns i följande modeller:

 • Fast fönster
 • Fast fönster med valvbåge
 • Inåtgående fönster
 • Inåtgående fönster med valvbåge
 • Sidohängt fönster
 • Sidohängt fönster med valvbåge

Du som önskar kan få dina stallfönster spröjsade med utanpåliggande träspröjs.

Måttanpassade storlekar

Utöver standardstorlekar specialtillverkar vi naturligtvis måttbestämda fönster på beställning. Det kan spara mycket arbete att få ett fönster som stämmer mot det gamla och passar som handen i handsken. Välkommen att kontakta oss för leveranstid och prisuppgift.

Tryckimpregnerat virke för hållbara stallfönster

Tryckimpregnerat betyder bästa kvalitet och lång hållbarhet

Tryckimpregnerat trä är det vanligaste trämaterialet med förbättrad beständighet. Tillverkat i industriella processer där man oftast tryckimpregnerar furu.

Vad är tryckimpregnering och varför är det viktigt för ditt stall?
Vid utomhusbruk är det oftast impregnerat trä som man använder sig av. Virke som man bygger med för utomhusbruk är oftast behandlat med träskyddsmedel. Med hjälp av tryck eller vakuum pressas träskyddsmedlet in i virket som ger ett hållbart, långvarigt skydd mot bland annat insektsangrepp och rötsvamp.

Glas med garanti

När bågen är klar glasas den med isolerglas*. Isolerglasens garantitid uppgår till fem år.

*Om isolerglas Man har ständigt utvecklat fönster för att göra dem allt mer energieffektiva och ljudisolerande. Begreppet är isolerglas och detta glas består av två eller flera planglasskivor som sitter ihop med visst avstånd. Utrymmet mellan dessa glasskivor är helt slutet och är oftast fyllt med gas som då isolerar som bäst.

Isolerglas är säkert, starkt och energisnålt. Det skyddar mot buller, sol, kyla och insyn samt förbättrar brand-, djur- & personskydd. Ett mycket bra glas för stallfönster helt klart.

Certifiering:
SP/Sitac har utfärdat följande certifikat för produkternas prestanda:
Fönstret uppfyller kravet för klass C3 enligt SS-EN 12210 Vindlast
Fönstret uppfyller kravet för klass 3 enligt SS-EN 12207 Lufttäthet
Fönstret uppfyller kravet i SS-EN 14351-1:2006+ A1:2010 Vädringsbeslag
Fönstret uppfyller ej kravet enligt SS-EN 12208 Regntäthet
U-värde NPD

Passa på att komplettera med stalldörrar och portar

Funderar du på stalldörrar och portar som passar in med nya stallfönster som kan skapa helheten? Vi kan erbjuda dessa produkter i samma stil och design som dina fönster.

Skötselråd och underhåll av stallfönster/ Getingefönstret

Tryckimpregnerad Norrlandsfur
Våra stallfönster är tillverkade av impregnerad norrlandsfur som laseras med aqua lasyr XS5600 i svart eller impregneringsgrön. De är glasade med isolerglas D4-15 (2-glas).

Garanti
Vi ger 5 års garanti mot kondens och damm mellan glasen om rutan inte utsätts för onormala påfrestningar under transport eller hantering.

Förläng hållbarheten
För förbättrad hållbarheten av ditt stallfönster rekommenderar vi att du lasera om minst vartannat år eller när det verkar torrt.

Kontakt & Beställ

Varmt välkommen till kvalité till rätt pris.

Det är inte dyrare att handla på orten, vi står oss bra i jämförelse med de stora byggvaruhusen. Dessutom får du den mycket uppskattade personliga servicen med genuint intresse för just dina behov.

Getinge Snickeri & Trävaror är en bygghandel för alla. Till oss kommer både proffs och hemmafixare och inhandlar produkter av trä såsom byggmaterial och glas, fönster, dörrar, portar, möbler och mycket mer. Vi har experter på plats som kan hjälpa dig att välja rätt material och produkter för just ditt byggprojekt.

Ring , skriv eller besök oss om du har frågor eller behöver expertråd

Har du frågor om våra produkter eller undrar vilket stallfönster som du ska välja? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig och då kan du även få information om leveranstid samt prisuppgift.

Ring oss: 035-580 10
Skriv till oss: info@getingesnickeri.se
Hitta till oss: Boråsvägen 1, 305 76 Getinge.
Besök oss mellan 07.00-17.00 vardagar (vi håller lunchstängt 12-13).

Så här beställer du offert

För att kunna lämna offert och leveranstid behöver vi några uppgifter från dig.

Vi behöver veta följande:

 • Fönstertyp
 • Modulmått (bredd x höjd)
  Modulmåttet anger storleken på hålet i väggen.
  Karmyttermåttet är fönstrets faktiska mått.
  Fönstrets totala karmyttermått är lika med modulmåttet minus 20 mm.
 • Antal fönster
 • Ange rätt hängning på fönster (gäller sidohängt, vänster eller höger sett utifrån)
 • Postnummer till mottagaren av leveransen

Det hjälper oss om du har en ritning, foto eller annat bra underlag på fastigheten eller fönster som ska ersättas som du kan skicka till oss. Inga krav, fast allt som kan ge oss en tydlig bild innebär rätt offertunderlag för dig.

Skicka offertförfrågan till info@getingesnickeri.se

Leveranser inom hela landet

Vi håller hög kvalité i alla våra steg, från personlig kontakt till tillverkning och slutligen leverans. Vid leveranser inom hela Sverige ser vi till att det är högsta kvalité även på själva emballaget och transporten. Trygga, säkra leveranser är en självklarhet för oss där våra kunder får vad de beställt, i toppskick.

Ring 035-580 10
Skriv info@getingesnickeri.se
Besök Boråsvägen 1, Getinge